DARF honden & katten versvleesvoedingen zijn opgebouwd uit eerlijke grondstoffen, afkomstig uit biologische landbouw. Deze ingrediënten zijn (al doet geen mens dat) voor menselijke consumptie geschikt. De samenstelling van DARF is ook geen geheim, en is op de website van DARF terug te vinden. In eerste instantie is de DARF voeding ontwikkelt voor hun (Ton & Gerda) eigen honden omdat deze huid- & andere problemen kregen door brokken gebruik. Maar door vraag binnen hun eigen vrienden en kennissen kring, hebben zij besloten om hun erkenning voor het verwerken van vlees voor humane consumptie (zij leverden voorverpakt vlees aan natuurvoedingswinkels) om te zetten in een petfood erkenning NL 3320 EG is hun erkenningsnummer. Daarnaast heeft DARF ook nog eens een SKAL erkenning waardoor men verzekert is van een "eerlijk stuk biologisch vlees". Zo is DARF uiteindelijk in bijna heel Nederland en Belgie verkrijgbaar geworden.
Ton & Gerda zijn met hun slagerij in 1992 begonnen met de verkoop van biologisch vlees. Biologisch vlees was toen zeker geen vanzelfsprekendheid. In de loop der tijd hebben zij gelukkig hun gelijk gehaald. De problematiek met de dierziektes als BSE, varkenspest enz. zijn allemaal excessen vanuit het gangbare d.w.z. reguliere circuit. Hun keuze voor biologisch vlees is en was er één gebaseerd op kwaliteit. Zij wilden de beste kwaliteit in smaak, dierwelzijn en het moest ook maatschappelijk verantwoord zijn . Dit hebben zij gevonden in het biologische. Sinds de start van hun slagerij maken zij deel uit van de franchise organisatie "De Groene Weg”, zij slachten de meeste biologische dieren in Nederland, hierdoor hebben zijde beschikking over alle biologische grondstoffen die ze nodig hebben voor de productie van DARF. De keuze om dit van EKO grondstoffen te doen is betrekkelijk eenvoudig: door het zelf te maken, konden zijer precies in stoppen wat zij aan hun honden wilden geven, en geen chemische toevoegingen en ongewenste antibiotica. In de markt voor vers vlees voor hond en kat komen steeds meer aanbieders van “biologisch vers vlees” voor. Echter zitten er ook bedrijven bij die dit doen zonder dat dit gecontroleerd wordt. Biologische producten herkent u aan het Eko keurmerk , wat vergezeld moet zijn van een Skal nummer (DARF heeft Skal nr.018327) Op de website www.Skal.nl kunt u de producent van het vlees dan traceren
Voor honden is het belangrijk dat zij de juiste voeding krijgen zodat zij optimaal kunnen presteren. Honden met een runderallergie kunnen het best de Lam-Kip voeding krijgen of de Eend zonder rund. Voor honden die grote prestaties moeten leveren, denkende aan Border Collies in training/ politiehonden/ sledehonden en Windhonden, is er een voeding met een hogere energiewaarde en heet Aktief. Eveneens is DARF Aktief ideaal voor honden die herstellende zijn van operaties en ziekten. Ook honden met onder-gewicht kunnen met dit voer weer zeer snel op hun normale gewicht worden gebracht. DARF Aktief is tevens zeer geschikt voor zogende teven.Let op: Voor pups en drachtige honden is DARF Aktief niet geschikt in verband met het hogere energie-gehalte. Pas vanaf 12 maanden kan Aktief gegeven worden aan jonge honden. Voor pups tot ongeveer 8 tot12 weken is er speciale puppy voeding.Tevens levert DARF voedingen die 100% hypoallergeen zijn zoals Kalkoen en Eend. Hypoallergene voedingen zijn geschikt voor honden welke een eliminatiedieet voorgeschreven hebben gekregen, om uit te sluiten of de hond allergisch of intolerant is voor andere dierlijke eiwitten. De Eend voeding is zeer geschikt voor honden die voor de meest gebruikte vleessoorten allergisch of intolerant zijn. Vaak wordt door de dierenarts een eliminatie-dieet voorgeschreven, dat houdt in dat er voor de hond zelf ‘gekookt’ moet gaan worden. Lamsvlees werkt vaak niet meer als eliminatie-dieet, eendenvlees wel. Alle voedingen van DARF zijn ECO gekeurd en dus volledig Biologisch.
Indien u uw kat(ten) voor het eerst op DARF overzet, introduceer deze voeding dan langzaam. Katten zijn "kieskeurige" eters en moeten wennen als zij moeten overschakelen op een ander voeding. Mijn advies ten aanzien van de introductie van DARF voor uw kat(ten) staat onder het kopje Gebruikers info. Voor katten zijn er door DARF een viertal soorten voedingen ontwikkelt. Belangrijk uitgangspunt bij katten is dat zij pure vleeseters zijn en dat de granen end. die in brokken zitten, een erg hoge belasting van de Alvleesklier geven en zelfs kunnen zorgen voor blaasgruis. De meeste katten, van alle leeftijden, doen het goed op de DARF Lam. Daarnaast zijn er nog een DARF classic, Darf Eend en een DARF Zalm verkrijgbaar. De DARF Eend is geschikt voor katten van alle leeftijden en tevens geschikt als eliminatie-dieet om te kijken of uw kat gevoelig is voor Rund. De classic, Zalm en Lam kunnen ook gegeven worden ter afwisseling.