FarmFood
Algemene info

FarmFood Hondenvoeding is gevestigd te Nijverdal en is van oorsprong, en nog steeds, een familiebedrijf. Sinds de beginfase in 1982 werd het een aantal jaren gerund door Gerrit de Weerd en zijn echtgenote, met behulp van beide -toen nog schoolgaande- zoons.
Dhr. ing. Gerrit de Weerd werd vanwege zijn ervaring op het gebied van diervoeding in het algemeen (zowel in Nederland als ook daarbuiten) betrokken bij de ontwikkeling van een hondenvoer dat als neutraal testvoer moest gaan dienen bij een onderzoek naar de kwaliteit van de diverse hondenvoeders die op dat moment op de Nederlandse markt waren. Op basis van Nederlands rundvlees, geschikt voor menselijke consumptie, werd een geperste brok ontwikkeld zonder enige toevoegingen zoals kleurstoffen, aroma’s, antioxidanten etc. Uitgangspunt was dat het voer geschikt diende te zijn voor honden van álle leeftijden en conditie. Hierbij werd terug gegrepen naar het simpele feit dat in de natuur alle wilde hondachtigen, van pup tot senior, naar behoefte uit dezelfde voedselbron eten. De proef werd naar 2 jaar afgesloten en het bleek dat een aantal fokkers, vanwege de uitstekende resultaten, het neutrale ‘all life stage’ voer graag verder zou willen gebruiken. Daarom werd besloten het neutrale testvoer onder de naam FarmFood HE op kleine schaal op de markt te brengen. Mond tot mond reclame heeft sinds 1984 voor een gestage groei gezorgd. De samenstelling van het voer is sinds de beginjaren nagenoeg onveranderd gebleven en de positieve reacties blijven tot op de dag van vandaag komen. De meest opvallende en veel voor komende reactie is dat oudere honden die op Farm Food HE overgezet worden een 2e jeugd lijken te krijgen en dat over het algemeen leeftijden worden bereikt van ver over de 10 jaar. Natuurlijk is FarmFood HE in de loop der jaren verbeterd, zowel naar eigen als ook naar wetenschappelijke inzichten, echter zonder de oorspronkelijke filosofie van 1 soort voedsel voor alle honden van alle leeftijden en onder alle omstandigheden" uit het oog te verliezen. Intussen zijn er allerlei ontwikkelingen geweest zoals kauwartikelen en diepgevroren vers vlees voedingen die door FarmFood op de markt zijn gebracht.

Kijk hiervoor ook op de site van FarmFood www.farmfood.nl

Producten informatie

FarmFood levert o.a. de HE brokken.

Deze bevat géén chemische hulpstoffen zoals antioxidanten, conserverings middelen, bindmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen en smaakstoffen. Aan alle grondstoffen die in FarmFood HE zijn verwerkt, worden bovendien dezelfde kwaliteitseisen gesteld als aan producten bestemd voor menselijke consumptie. FarmFood HE is zeer hoogwaardige premium voeding voor elke hond, ongeacht diens leeftijd en/of prestaties. Het voldoet ruimschoots aan de richtlijnen zoals vastgelegd in de Nutrient Requirements of Dogs van het Committee on Animal Nutrition.

FarmFood Rawhide producten:

In de loop der jaren groeide de vraag naar kauwartikelen, waarvan de kwaliteit zou aansluiten bij de FarmFood Filosofie en die dan ook zonder de kans op gezondheidsproblemen naast FarmFood hondenvoeding gegeven zouden kunnen worden. Een passend product wordt gevonden in Zuid Amerika, waar het onderhuids bindweefsel van de vrije uitloop slachtkoeien wordt verwerkt tot kauwartikelen. FarmFood Rawhide is een schoon product dat gegarandeerd vrij is van welke toevoeging dan ook en eveneens vrij is van zware metalen. Het belangrijkste van dit kauwproduct is dat het werkt als een tandenborstel. Bij het kauwen komt collageen vrij en dit helpt tandplak verminderen en/of voorkomen.

Farm Food Antlers:

Hertengewei: dé nieuwe kauwsnack voor honden: 100% zuiver, duurzaam en puur natuurproduct. Zonder toe-voegingen, gezond en rijk aan mineralen om het hondengebit schoon, sterk en gezond te houden. Hertengewei: de natuurlijke, originele, ‘tandenborstel’ voor honden.Wilt u weten wat FarmFood allemaal nog meer verkoopt, kijk dan op www.FarmFood.nl
Zie onze prijslijst wat wij wel allemaal op voorraad hebben. Zie kosten FarmFood!

© Copyright 2021 Ra-Mi  |  Design & Hosting by drukker.nl