Tips voor nieuwe gebruikers van DARF versvlees voor Honden & Katten.


Tips voor nieuwe gebruikers. Honden.

Afhankelijk van de conditie van uw hond de volgende tips. Volwassen honden. Om te starten met DARF vers vlees kan het goed zijn om te starten met DARF Lam/Kip. Dit om het lichaam te wennen aan vers vlees. Als dit goed verdragen wordt kunt u overstappen op een andere voeding van DARF bijvoorbeeld de KVV Classic. Wel blijft het raadzaam om te zorgen voor afwisseling met andere smaken die er zijn!

Een en ander is afhankelijk van het volgende: hoe lang eet uw hond al brokken en/of blikvoeding/ de leeftijd van uw hond kan mee spelen/ is uw dier onlangs nog ziek geweest/ zijn er misschien maag en/ofdarm problemen/ zijn er andere klachten.

Volwassen honden mogen 20 tot 25 gr. per kilo lichaamsgewicht per dag vers voer. Daarbij is het afhankelijk of u volledig overstapt op DARF of gedeeltelijk. Gedeeltelijk kan betekenen dat u één keer per dag een brokkenvoeding geeft en de tweede maaltijd bestaat uit een versvlees maaltijd. Belangrijk is om er de tijd voor te nemen om uw dier aan versvlees te laten wennen.

Het kan zijn dat uw dier er heftig op reageert. Dit kan zich uiten in diaree, afscheiding via de ogen. Dit betekent dat het lichaam aan het ontgiften is. Maar het merendeel van de honden stappen vloeiend over en vertonen geen enkele klacht.

Ter ondersteuning van een goede maag/darm werking kunt u er tijdelijk Sana-Pron bijgeven. Sana-Pron is een voedingssuplement in poedervorm ter ondersteuning van een goede maag/darm werking, het zorgt voor een goede darmflora.

Dit kan ook gegeven worden vlak voor, tijdens en na een wormkuur of antibiotica. Sana-Pron mag ook gegeven worden aan pups en drachtige dieren.

Tips voor nieuwe gebruikers. Katten.

Belangrijk is om hier de tijd voor te nemen. Het kan per kat verschillen en is afhankelijk van de leeftijd, conditie en kieskeurigheid van de kat. Oudere katten, of katten die gemakkelijk overgeven, raad ik aan te beginnen met DARF Lam. Hier kan dan tijdelijk een mespuntje San Pron pro-biotic 1x per dag bij gegeven worden. Dit voedingssuplement in poedervorm bevorderd een goede maag/ darmflora.

Meng een heel klein beetje DARF Lam door het eten wat uw kat altijd al te eten krijgt. Als uw kat het goed verdraagt kunt u steeds meer DARF voeding geven en afbouwen met de oude voeding. Het is afhankelijk of u helemaal op vleesvoeding wilt overstappen of gedeeltelijk.

Is uw kat gezond en makkelijk met eten dan kunt u ook meteen starten met DARF EKO kat KVV.  In het begin kunt u over de voeding een klein beetje gekookt water toevoegen.

Hoeveel voeding geef ik mijn kat:

Volwassen katten hebben 20 tot 30 gram per kilo lichaamsgewicht nodig. Dit is wel een beetje afhankelijk van de leeftijd, bewegelijkheid enz. van uw kat. Ook is het afhankelijk of u uw kat volledig over zet op DARF voeding.

Drachtige, zogende katten en kittens en jonge katten in de groei mogen meer eten. Belangrijk is en blijft, kijk hoe uw dier zich ontwikkeld, is de kat te dik, geef hem dan wat minder. En anders mag het wat meer zijn.

Reacties die kunnen voorkomen,

Niezen, vuil uit de ogen, in het begin meer ontlasting en plassen. Dit wil zeggen dat het lichaam zich aan het schoonmaken is. Dit gaat meestal toch vrij snel over.

Belangrijk bij het bewaren van DARF diepgevroren versvleesvoedingen.

U  krijgt de voeding diepgevroren mee. Zorg dat de voeding zo spoedig mogelijk bij thuiskomst in uw vriezer komt. Ontdooi de voeding in uw koelkast en niet daarbuiten.

Ontdooide produkten altijd bewaren in de koelkast. Ontdooide produkten kunnen nog maximaal twee (2) dagen in de koelkast bewaard worden.

Ra-Mi Natuurlijke diervoeding neemt op geen enkele wijze aansprakelijkheid indien de produkten door ontdooiing zijn bedorven en/of eventuele gevolgen die hier uit kunnen ontstaan door het niet naleven van bovenstaande met betrekking tot het bewaren van Carnibest of andere diepgevroren versproducten.

Ra-Mi Natuurlijke Diervoeding is niet aansprakelijk te stellen voor de negatieve gevolgen van de door ons geleverde diepvriesproducten, indien u ontdooide produkten geeft aan uw dier die langer dan twee (2) dagen in uw koelkast bewaard zijn gebleven en of als het ontdooide product langer dan twee (2) uur buiten de koelkast bewaard is gebleven.

Heeft u nog,vragen belt u dan gerust. Tel: 06 48 78 61 41

Copyright: Maud Gerrits. Ra-Mi Natuurlijke Diervoeding.

Adres: Goorseweg 17, 7468 SH Enter

Telefoon: 06 48786141

Email: info@ra-mi.nl