Waarom versvlees in plaats van brokken!

Geschiedenis traditioneel voer:

Rond 1850 werden de eerste brokken al gemaakt van graanafval en vleesmeel. In Nederland worden er al vanaf 1920 hondenbrokken gemaakt. Voor 1970 was het niet gebruikelijk je hond alleen maar commerciële voeding te geven (brokken).
Het was gebruikelijker om voeding te geven in de vorm van botten, vlees, lappen vuile pens of wat orgaan vlees. Verder aten honden vaak met de pot mee.

De huidige brokken zijn vaak aangevuld met anti-oxydanten, dit is om het voer langer goed te houden. Natuurlijke anti-oxydanten zijn vitamine E en C, deze zijn niet schadelijk voor ons of dier. Veel van de huidige brokken bevatten chemische anti-oxydanten zoals BHA, BHT, Prophylgalaat en/of Ethoxyquine en deze zijn absoluut niet gezond voor uw dier.
Ethoxyquine is een chemische stof die in de jaren vijftig in Amerika werd ontwikkeld als stabilisator voor rubber. Het werd tevens gebruikt als pesticide. Het was een goedkoop product en werd later ook gebruikt als conserveermiddel voor veevoeders.
Ongeveer 20 jaar later werd bekend gemaakt dat Ethoxyquine zeer giftig was. Ook werd toen duidelijk dat verschillende mensen die betrokken waren bij de productie, ziek zijn geworden van deze stof.( Kanker, lever falen en chronische diarree) 
Jammer genoeg wordt het nog steeds gebruikt als conserveermiddel in honden- , katten- en veevoer, wat ook dezelfde problemen geeft bij dieren als bij mensen. Voor Humaan voedsel zijn deze stoffen verboden.

Voordelen van rauw vlees:

De natuurlijke voeding van de wolf of wilde honden bestaat voor het grootste gedeelte uit prooidieren, dus van dierlijke oorsprong.
Het gebit van een hond en het spijsverteringsstelsel komt voor bijna 100% overeen met die van de wolf .
In het wild levende wolven, katachtige enz. eten dus overwegend vlees wat veel eiwitten en vetten bevat en weinig koolhydraten. 
De botten van een prooi zijn een bron van calcium. De maag/ darm inhoud van de prooi bevat voorverteerde planten enz. waardoor de wolven en katachtige ook nog groenten binnen krijgen.

In droogvoer zit weinig vlees. Dit is te weinig als je bedenkt dat honden en katten vleeseters zijn.
Het vlees in brokken en voeding in blik bevat meestal delen vlees die de mens niet wil eten zoals; kippenklauwen, kippenkoppen, kippenveren of ander destructie afval van runderen of lammeren.
Verder bevatten brokken veel graansoorten. Dit is een onnatuurlijke voeding voor honden en katten. Dit geeft weer een grote belasting voor de Alvleesklier. Granen zijn een bron van koolhydraten, terwijl honden en katten juist behoefte hebben aan eiwitten. Granen in grote hoeveelheden, zoals in brokken, geven nogal eens maag/darm- en huid problemen. Tevens is de kans op het ontstaan van schimmels en gisten op huid en darmen vele malen groter dan bij het gebruik van rauw vlees.

Brokken en blikvoer worden verhit om het te conserveren. Hiermee gaan belangrijke stoffen verloren zoals vitamines, goede bacteriën en enzymen. Achteraf worden er dan weer vitamines toegevoegd.

Er bestaan tegenwoordig ook brokken zonder chemische anti-oxydanten en conserveermiddelen (Farmfood). Deze zijn dan weer beperkter houdbaar maar wel veel beter voor uw dier. Versvlees bevat gezonde stoffen die een carnivoor ( hond, kat en fret) nodig hebben om te functioneren. In vers vlees zitten enzymen die het verteren gemakkelijker maken en is dus het behoud voor een goede darmflora.
Vlees bevat van nature vocht wat goed wordt opgenomen door het lichaam, daarom zal de hond of kat minder drinken bij het gebruik van rauw vlees. 

Versvlees van het merk Carnibest.

Carnibest is een natuurlijke voeding voor honden, katten en fretten. Deze voeding komt heel dicht bij wat een in het wild levende wolf/hond en katachtige eet. Namelijk vlees van prooidieren.
Omdat een in het wild levend dier niet altijd hetzelfde dier vangt, is Carnibest gemaakt van verschillende soorten vlees zoals verse kip, rundvlees en lamsvlees. Dit vlees is van goede kwaliteit en afkomstig uit Nederland. Het is gekeurd vlees voor menselijke consumptie en u hoeft zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld BSE. Het bevat geen anti-oxydanten zoals BHA, BHT, Ethoxyquine etc.
Carnibest bestaat niet alleen uit spiervlees, maar bevat ook orgaanvlees, vuile pens en boekmaag. Pens is vooral goed voor de hond omdat het nuttige bacteriën bevat, die zorgen voor een goed werkend darmstelsel en immuunsysteem.
Verder bevat Carnibest zeer fijn gemalen kippenbotten wat een natuurlijke bron van calcium is. Er word dus geen beendermeel, krijt enz. toegevoegd. De toegevoegde verse fijngemalen groenten, bootst de maag/darminhoud na van een prooidier.
Alle Carnibest voedingen zijn geschikt voor dieren met granen allergie. Carnibest wordt in bevroren worstvorm geleverd in gewichten van 1000gram of 500 gram. Tevens heeft Carnibest special voedingen zoals hyperallergene voedingen en Pancreas.

Carnibest Biologisch Natuurvoer hond:
Carnibest heeft tevens in haar assortiment opgenomen Biologische voeding voor honden. Deze voeding is voorzien van een Skal nummer van het EKO-Keurmerk. De stichting EKO-keurmerk is een organisatie die in Nederland Biologische producten certificeert. De biologische voeding Natuurvoer hond bestaat voor minimaal 95% uit goedgekeurde biologische grondstoffen en wordt geleverd in zowel 1000 grams verpakking als in 500 grams verpakking. Voor prijzen kunt u kijken op Kosten Carnibest. Wilt u meer weten over Carnibest, kijk dan op de site www.Carnibest.nl 
Hierbij verwijs ik u graag naar het artikel van Drs. Koning en Drs.Ing. W.C. de Leeuw over Carnibest versvlees voeding.

Copyright: Maud Gerrits. Ra-Mi Natuurlijke Diervoeding.

Adres: Goorseweg 17, 7468 SH Enter

Telefoon: 06 48786141

Email: info@ra-mi.nl