Carnibest
Waarom vers vlees
in plaats van brokken

Bunschoten Diervoeders B.V. in Ermelo produceert al sinds 2000, Carnibest versvleesvoedingen voor zowel honden en katten. Zij leveren deze voedingen in de vorm van diepgevroren worsten van 1000 en 500 gram. Iedere smaak heeft zijn eigen kleurcodering wat het herkennen van de verschillende voedingen makkelijker maakt en is handig als u een bestelling plaatst. Alle voedingen zijn vrij van gluten, bevatten geen geur- kleur- & smaakstoffen of houdbaarheidsmiddelen. Er worden geen synthetische toevoegingen gebruikt en er wordt geen varkensvlees toegevoegd. Ook wordt er geen desstructiemateriaal gebruikt. Het produceren van de versvleesvoedingen valt onder de HNCCP norm. Bunschoten Diervoeders is aangesloten bij de VWA en heeft tevens contacten met drs. T. Koning en drs. Ing. W.C. de Leeuw met betrekking tot hun voedingen en voedingssupplementen. Onder de verschillende subtitels treft u o.a. informatie aan m.b.t. de verschillende diervoedingen, de kosten hiervan en de verschillende snacks die worden geleverd door Carnibest alsmede een zeer belangrijk voedingssupplement, Glucobest, voor honden en katten die last hebben van hun gewrichten en spieren.

Geschiedenis traditioneel voer:

Rond 1850 werden de eerste brokken al gemaakt van graanafval en vleesmeel. In Nederland worden er al vanaf 1920 hondenbrokken gemaakt. Voor 1970 was het niet gebruikelijk je hond alleen maar commerciëlevoeding te geven (brokken). Het was gebruikelijker om voeding te geven in de vorm van botten, vlees, lappen vuile pens of wat orgaan vlees. Verder aten honden vaak met de pot mee.De huidige brokken zijn vaak aangevuld met anti-oxydanten, dit is om het voer langer goed te houden.Natuurlijke anti-oxydanten zijn vitamine E en C, deze zijn niet schadelijk voor ons of dier. Veel van de  huidige brokken bevatten chemische anti-oxydanten zoals BHA, BHT, Prophylgalaat en/of Ethoxyquine en deze zijn absoluut niet gezond voor uw dier. Ethoxyquine is een chemische stof die in de jaren vijftig in Amerika werd ontwikkeld als stabilisator voor rubber. Het werd tevens gebruikt als pesticide. Het was een goedkoop product en werd later ook gebruikt als conserveermiddel voor veevoeders. Ongeveer 20 jaar later werd bekend gemaakt dat Ethoxyquine zeer giftig was. Ook werd toen duidelijk dat verschillende mensen die betrokken waren bij de productie, ziek zijn geworden van deze stof.\( Kanker, lever falen en chronischediarree)
Jammer genoeg wordt het nog steeds gebruikt als conserveermiddel in honden-, katten- en veevoer, wat ook dezelfde problemen geeft bij dieren als bij mensen. Voor Humaan voedsel zijn deze stoffen verboden.

Voordelen van (rauw) vlees:
De natuurlijke voeding van de wolf of wilde honden bestaat voor het grootste gedeelte
uit prooidieren, dus van dierlijke oorsprong.
Het gebit van een hond en het spijsverteringsstelsel komt voor bijna 100% overeen met die van de wolf.
In het wild levende wolven, katachtige, enz. eten dus overwegend vlees dat veel eiwitten en vetten bevat en weinig koolhydraten..

  

De botten van een prooi zijn een bron van calcium. De maag/ darm inhoud van de prooi bevat voorverteerde planten enz. waardoor de wolven en katachtige ook nog groenten binnen krijgen.In droogvoer zit weinig vlees. Dit is te weinig als je bedenkt dat honden en katten vleeseters zijn. Het vlees in brokken en voeding in blik bevat meestal delen vlees die de mens niet wil eten zoals; kippenklauwen, kippenkoppen, kippenveren of ander destructie afval van runderen of lammeren. Verder bevatten brokken veel graansoorten. Dit is een onnatuurlijke voeding voor honden en katten. Dit geeft weer een grote belasting voor de Alvleesklier. Granen zijn een bron van koolhydraten, terwijl honden en katten juist behoefte hebben aan eiwitten. Granen in grote hoeveelheden, zoals in brokken, geven nogal eens maag/darm- en huidproblemen. Tevens is de kans op het ontstaan van schimmels en gisten op huid en darmen vele malen groter dan bij het gebruik van vlees. Brokken en blikvoer worden verhit om het te conserveren. Hiermee gaan belangrijke stoffen verloren zoals vitamines, goede bacteriën en enzymen. Achteraf worden er dan weer vitamines toegevoegd. Er bestaan tegenwoordig ook brokken zonder chemische anti-oxydanten en conserveermiddelen, Farmfood en Volvoeding van Darf. Deze zijn dan weer beperkter houdbaar maar wel veel beter voor uw dier. Versvlees bevat gezonde stoffen die een carnivoor, honden en katten, nodig hebben om te functioneren. In vers vlees zitten enzymen die het verteren gemakkelijker maken en is dus het behoud voor een goede darmflora. Vlees bevat van nature vocht wat goed wordt opgenomen door het lichaam, daarom zal de hond of kat minder drinken bij het gebruik van rauw vlees.

  Versvlees van het merk Carnibest.

Carnibest is een natuurlijke voeding voor honden, katten en fretten. Deze voeding komt heel dicht bij wat een in het wild levende wolf/hond en katachtige eet. Namelijk vlees van prooidieren. Omdat een in het wild levend dier niet altijd hetzelfde dier vangt, is Carnibest gemaakt van verschillende soorten vlees zoals verse kip, rundvlees en lamsvlees. Dit vlees is van goede kwaliteit en afkomstig uit Nederland. Het is gekeurd vlees voor menselijke consumptie en u hoeft zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld BSE. Het bevat geen anti-oxydanten zoals BHA, BHT, Ethoxyquine etc. Carnibest bestaat niet alleen uit spiervlees, maar bevat ook orgaanvlees, vuile pens en boekmaag. Pens is vooral goed voor de hond omdat het nuttige bacteriën bevat, die zorgen voor een goed werkend darmstelsel en immuunsysteem.Verder bevat Carnibest zeer fijn gemalen kippenbotten wat een natuurlijke bron van calcium is. Er word dus geen beendermeel, krijt enz. toegevoegd. De toegevoegde verse fijngemalen groenten, bootst de maag/darminhoud na van een prooidier. Alle Carnibest voedingen zijn geschikt voor dieren met granen allergie. Carnibest wordt in bevroren worstvorm geleverd in gewichten van 1000gram of 500 gram. Tevens heeft Carnibest special voedingen zoals hyperallergene voedingen en Pancreas. Carnibest Biologisch voedingen: Carnibest heeft tevens in haar assortiment opgenomen Biologische voedingen. Deze voedingen zijn voorzien van een Skal nummer van het EKO-Keurmerk. De stichting EKO-keurmerk is een organisatie die in Nederland Biologische producten certificeert. De biologische voeding en bestaan voor minimaal 95% uit goedgekeurde biologische grondstoffen en wordt geleverd in zowel 1000 grams verpakking als in 500 grams verpakking. Voor prijzen kunt u kijken op kosten Carnibest of op desite van Carnibest zelf.

Wilt u meer weten over Carnibest, kijk dan op de site www.Carnibest.nl

Hierbij verwijs ik u graag naar het artikel van Drs. Koning en Drs.Ing. W.C. de Leeuw over Carnibest versvlees voeding.

Carnibest voor Honden

Voor honden is het belangrijk dat zij de juiste voeding krijgen zodat zij optimaal kunnen presteren. Bijvoorbeeld honden met een exocriene pancreas-insufficiëntie kunnen het beste als voeding de Carnibest Pancreas krijgen. Honden met een Runder allergie kunnen het best de Lam/rijst voeding krijgen. Ook voor honden die lijden aan diabetes zijn er speciale voedingen waarbij een zeer klein percentage fijngemalen bladgroente wordt toegevoegd en geen zetmeelhoudende producten. De alvleesklier wordt hierdoor ontzien. Voor honden die grote prestaties moeten leveren, denkende aan Border Collies in training/ politiehonden/ sledehonden en Windhonden, is er een voeding met een hogere energiewaarde en heet Aktief. Eveneens is Carnibest Aktief ideaal voor honden die herstellende zijn van operaties en ziekten. Ook honden met onder- gewicht kunnen met dit voer weer zeer snel op hun normale gewicht worden gebracht. Carnibest Aktief is tevens zeer geschikt voor zogende teven. Let op: Voor pups en drachtige honden is Carnibest Aktief niet geschikt in verband met het hogere energie- gehalte. Pas vanaf 12 maanden kan Aktief gegeven worden aan jonge honden. Voor pups tot ongeveer 8 tot 12 weken is er speciale puppy voeding. Tevens zijn er nog twee Carnibest voedingen die 100% hypoallergeen zijn. Kalkoen en Eend. Bij Kalkoen bevat deze voeding uitsluitend kalkoen als dierlijke eiwitbron. Kalkoen/rijst is uitermate geschikt voor honden welke een eliminatiedieet voorgeschreven hebben gekregen, om uit te sluiten of de hond allergisch of intolerant is voor andere dierlijke eiwitten. De Eend voeding is zeer geschikt voor honden die voor de meest gebruikte vleessoorten allergisch of intolerant zijn. Vaak wordt door de dierenarts een eliminatie-dieet voorgeschreven, dat houdt in dat er voor de hond zelf ‘gekookt’ moet gaan worden. Lamsvlees werkt vaak niet meer als eliminatie-dieet, eendenvlees wel. Ook heeft Carnibest een Biologische variant in hun voedingspakket opgenomen

Carnibest voor katten

Indien u uw kat(ten) voor het eerst op Carnibest overzet, introduceer deze voeding dan langzaam. Katten zijn "kieskeurige" eters en moeten wennen als zij moeten overschakelen op een ander voeding. Mijn advies ten aanzien van de introductie van Carnibest voor uw kat(ten) staat onder het kopje Gebruikers info . Voor katten zijn er door Carnibest diverse soorten voedingen ontwikkelt. Drs. Tannetje Koning heeft gekeken naar de diverse Carnibest voedingen en heeft daarbij haar adviezen gegeven m.b.t. de samenstelling van de diverse soorten. Belangrijk uitgangspunt bij katten is wel dat zij pure vleeseters zijn en dat de granen end. die in brokken zitten, een erg hoge belasting van de alvleesklier geven en zelfs kunnen zorgen voor blaasgruis. De meeste katten, van alle leeftijden, doen het goed op de Natuurvoer en de Vleesmix van Carnibest. Ook hier heeft Carnibest een Biologische variant van in hun assortiment. Daarnaast zijn er diverse Diabetes voedingen verkrijgbaar voor katten met suikerziekte. Voor de Kittens is er een speciale Kitten voeding. De Lam-mix is speciaal ontwikkeld voor de zeer kieskeurige kat. Het hoofdbestanddeel is puur vers lamsvlees, gecombineerd met vers kippenvlees. Daarnaast zijn er nog een Eend-mix en een Kalkoen-mix verkrijgbaar. Deze voedingen zijn geschikt voor katten van alle leeftijden en tevens geschikt als eliminatie-dieet om te kijken of uw kat gevoelig is voor Rund. Eend-mix en Kalkoen-mix kunnen ook gegeven worden ter afwisseling op de andere soorten Carnibest kattenvoer

© Copyright 2021 Ra-Mi  |  Design & Hosting by drukker.nl